HACCP Recertifikacija
U sklopu redovnih aktivnosti Udruženje za popularizaciju sigurne hrane je 14.05.2016. u Hotelu Grand - Sarajevo organizovalo seminar.
Članovi Udruženja su imali priliku prisustvovati seminaru koji je organizovan s ciljem obnove znanja iz HACCP-a i obnove HACCP certifikata.
Predavači na seminaru su bili renomirani EU stručnjaci za HACCP iz Instituta za kakvost in meroslovje SIQ, Ljubljana.
Prilikom predstavljanja svog rada u oblasti HACCP-a u proteklom periodu svaki od člana Udruženja je iznio svoja iskustva, na osnovu čega su HACCP provjerivači dobili pravu sliku i o članovima Udruženja i o samom Udruženju.
Istakli su da smo mi jedinstveno Udruženje na području Balkana koje ima toliki broj HACCP eksperata koji su aktivni u imlementaciji HACCP-a u svakodnevnom životu na svojim raznim mjestima. Također su primjetili da pokrivamo vrlo širok spektar primjene HACCP-a u vrlo različitim firmama i u različitim proizvodnim procesima pri manipulaciji sa hranom.
Projekti koje su pokrenuli članovi Udruženja za popularizaciju sigurne hrane, a koje se odnose na pomoć pri uvođenju HACCCP-a u školama Kantona Sarajevo, su također prijatno „iznenadili“ naše profesore, pošto su ovo vrlo inovativni projekti i nešto slično su uradili samo još HACCP eksperti u Francuskoj.
Inače je preporuka za HACCP eksperte da svoje djelovanje u lokalnoj zajednici organizuju otprilike na način na koji je to naše Udruženje već uradilo.
Naziv seminara: Obuka za obnavljanje SIQ certifiksta za HACCP EKSPERTE
Sadržaj:
- Post HACCP era
- Integracija HACCP u sisteme upravljanja/managementa
- Gdje smo sa verifikacijom, validacijom i provjerama (auditing) u HACCP-u?
- Problematika ambalaže, pakirnih materijala
- Problematika ostataka sredstava za čišćenje
- Stručna odličnost u HACCP
- Provjeravanje znanja
Način rada:
- Osposobljavanje se sadrži od predavanja, rasprava o primjerima iz prakse, izmjena iskustava, rad u grupi i pismeni ispit.
Ciljna grupa:
- HACCP Experti
U nastavku pogledajte slike sa recertifikacije: