Projekat Javne Kuhinje Kantona Sarajevo
Udruženje za popularizaciju sigurne hrane je sa projektom „Sigurna hrana u javnim kuhinjama u Kantonu Sarajevo“ apliciralo prema Oštini Centar Sarajevo i BH Telecomu kako bi obezbjedili potrebna sredstva za provođenje projekta.
Opis projekta:
Obilazak svih javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo i uvid u zatečeno stanje.
Edukacija svih radnika koji su angažovani u javnim kuhinjama.
Pripreme javnih kuhinja za HACCP certifikaciju.
Cilj:
Poboljšanje uslova rada, otklanjanje primjećenih nedostataka i eventualnih propusta u radu sa hranom, uvođenje kontrolnih procesa i evidencije svih postupaka kod nabavke, pripreme i isporuke hrane. Sve navedeno dovodi do krajnjeg cilja a to je: „Sigurna hrana u javnim kuhinjama“.
Udruženje za popularizaciju sigurne hrane je zahvaljujući suradnji sa predstavnicom Crvenog Križa Kantona Sarajevo, gđi.Enaidi Višo i direktoru Javne kuhinje Crvenog križa Kravić Refiku uspjelo provesti dio planiranog projekta.
U petak, 26.12.2014. u 14 sati u prostorijama Crvenog križa održana je edukacija svih uposlenih i volontera koji rade na pripremi, dostavi i isporuci hrane krajnjim korisnicima Crvenog križa.
Edukaciji je prisustvovalo 26 uposlenika i volontera Crvenog križa Kantona Sarajevo.
Edukaciju su proveli članovi „Udruženja za popularizaciju sigurne hrane“